Collega bedanken

Er zijn genoeg momenten en gelegenheden om jouw collega in het zonnetje te zetten en te bedanken voor de fijne samenwerking. Je kunt jouw collega bijvoorbeeld bedanken voor de goede vriendschap die jullie hebben opgebouwd of bedanken voor de goede tijd samen wanneer hij/zij met pensioen gaat of een nieuwe baan heeft. Wil je weten hoe je jouw collega op gepaste wijze kunt bedanken? In dit artikel lees je alles over goede bedankjes en kun je inspiratie opdoen uit voorbeeldzinnen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Algemene tekst om een collega te bedanken

Gaat een collega naar een ander filiaal of gaat de collega met pensioen? Dan hoort daar een afscheid met een persoonlijk dankwoordje bij. Maar heb jij eigenlijk vrij weinig contact gehad met deze collega of weet jij niet goed wat je op zo’n afscheidskaart moet zetten? Maak dan gebruik van de volgende algemene bedankjes om een collega te bedanken. Deze passen bij iedere gelegenheid en collega:

 • “Bedankt voor de fijne samenwerking. Succes bij de volgende stap in jouw carrière.”
 • “Heel erg bedankt voor de goede tijd samen. Je was een top collega!”
 • “Bedankt voor de gezelligheid op de werkvloer.”
 • “Ik wil je ontzettend bedanken voor de gezellige tijd op het werk.”

Collega bedanken

Een persoonlijke bedanktekst

Heeft de collega die vertrekt veel voor je betekend of betekent jouw collega momenteel veel voor je? Wanneer je veel en lang met iemand samenwerkt, kan er een hechte band ontstaan. Ook wanneer het buiten werk wat minder gaat, kun je veel aan een collega hebben. Wil je daarom een goede collega van je bedanken, maar weet je niet goed hoe je zo’n persoonlijk bedankje kan opstellen? Bekijk dan eens of de volgende voorbeeldzinnen iets zijn voor jou:

“Beste collega, vriend en steunpilaar, bedankt dat je er altijd bent en dat ik op je kan rekenen.”

“Lieve collega, je bent voor mij zoveel meer dan slechts een werkmaatje. Ik wil je bedanken voor de goede tijd samen en hoop dat we contact blijven houden.”

“Ik wil je bedanken dat jij iedere werkdag het verschil maakt. Ik heb altijd met je kunnen lachen en wil je bedanken voor de gezellige tijd op het werk en daarbuiten. Ik wens je al het goeds toe en we houden contact!”

Bedankt

Bedankt tekst

Iemand bedanken kan nog best lastig zijn. Wat zeg je precies en hoe formulier je jouw gevoelens van dank op de juiste manier? Wanneer je jouw collega wilt bedanken, kun je gebruik maken van de bovenstaande inspiratie. Schrijf een mooie persoonlijke bedanktekst op de afscheidskaart of houd het algemeen, maar het is vooral belangrijk dat je iets van je laat horen.

Meer teksten om je collega te bedanken

 1. Beste [naam collega], jouw inzet en positieve energie hebben een blijvende indruk op ons gemaakt. Bedankt voor je harde werk en de waardevolle bijdragen aan ons team!”
 2. “Dank je wel, [naam collega], voor je voortdurende toewijding en professionaliteit. Jouw bijdragen maken ons team sterker, en we waarderen je inzet enorm.”
 3. “Een oprechte dankjewel aan mijn geweldige collega, [naam]. Jouw vriendelijkheid en hulpvaardigheid maken onze werkomgeving een stuk beter. Bedankt voor alles!”
 4. “Dank je wel, [naam collega], voor je onvermoeibare inzet en toewijding. Je maakt niet alleen ons werk gemakkelijker, maar ook leuker. We waarderen je enorm.”
 5. “Een grote dankjewel aan [naam collega] voor de uitzonderlijke bijdragen aan ons team. Jouw professionaliteit en vriendelijkheid maken de werkdag altijd aangenamer. Bedankt!”
 6. “Dank je wel, [naam], voor de inspiratie en motivatie die je elke dag brengt. Jouw positieve houding is een aanwinst voor ons team. We zijn dankbaar voor je aanwezigheid.”
 7. “Een speciaal woord van dank aan [naam collega]. Jouw onvermoeibare inzet en teamwork hebben ons geholpen om geweldige resultaten te bereiken. Bedankt voor je toewijding!”
 8. “Dank je wel, [naam], voor je buitengewone toewijding aan ons team. Jouw harde werk en toewijding zijn voorbeeldig. We waarderen je enorm!”
 9. “Een hartelijk dankjewel aan mijn geweldige collega, [naam]. Jouw positieve impact op ons team is onmiskenbaar. Bedankt voor je voortdurende bijdragen.”
 10. “Dank je wel, [naam collega], voor je niet aflatende inzet en de buitengewone bijdragen aan ons project. Jouw professionaliteit maakt ons werkplezier compleet. Bedankt!”
 11. “Een welgemeende dankjewel aan [naam]. Jouw toewijding en expertise maken ons team sterker. Bedankt voor je continue inzet en harde werk.”
 12. “Dank je wel, [naam], voor de waardevolle bijdragen die je hebt geleverd aan ons team. Jouw toewijding en inzet zijn inspirerend. We zijn blij je als collega te hebben.”
 13. “Een oprechte dank aan [naam collega] voor de geweldige samenwerking. Jouw professionaliteit en teamwork maken onze werkomgeving positief en productief. Bedankt!”
 14. “Dank je wel, [naam], voor je buitengewone toewijding aan ons project. Jouw inspanningen maken echt het verschil. We waarderen je harde werk enorm.”
 15. “Een welverdiende dank aan [naam collega] voor je voortdurende steun en samenwerking. Jouw toewijding aan ons team is bewonderenswaardig. Bedankt voor alles wat je doet!”

Gebruik deze teksten en spreuken om je collega op een warme en oprechte manier te bedanken voor hun bijdragen aan het team en het werk.