Afscheid collega humor

Gaat een goede collega van je binnenkort met pensioen of maakt hij/zij de overstap naar een ander bedrijf? Dat kan veel uitmaken voor de algehele sfeer op het werk. Was deze collega echt de lolbroek van het stel en zorgde deze collega altijd voor een gezellige sfeer? Dan kan het afscheid hard aankomen. Het afscheid heb je niet zelf in de hand, maar een grappige afscheidstekst natuurlijk wel. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor teksten met humor voor het afscheid van een collega? Wij hebben de leukste teksten voor jou op een rijtje gezet.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Afscheid van een collega nemen met humor

 • Grappige afscheidsteksten pensioen

Wanneer je afscheid van een collega moet nemen omdat hij/zij met pensioen gaat, is dit ook het perfecte moment om deze collega flink te jennen. Lees gauw de volgende humoristische teksten over pensioen, bijvoorbeeld om hem of haar te bedanken:

 • “Zo, zijn ze niet wat laat om jou met pensioen te sturen? Volgens mij had je al 10 jaar eerder moeten gaan.”
 • “Eindelijk laten ze die ouwe gaan! Dat werd weleens tijd. Bedankt hé en geniet van je pensioen.”
 • “Wat moet je nu met al die vrije tijd gaan doen? Mis me niet te veel hé.”
 • “Wat zal het lekker rustig zijn op de werkvloer nu die ouwe met pensioen is.”

Afscheid collega humor

Humor teksten bij overstap naar ander bedrijf

Gaat jouw grappige collega weg en werken bij een ander bedrijf? Dan moet je het afscheid natuurlijk wel extra speciaal maken voor deze collega. Een kaart met een grappige tekst is wellicht de beste optie. Weet je niet goed wat je moet schrijven? Dan hebben wij wat humoristische teksten voor je klaarstaan:

 • “Zo, nu ben je ons probleem niet meer! Bedankt voor de leuke tijd en we zullen je missen.”
 • “Mis me niet te veel hé! Ik begrijp dat dit een enorme overgang voor je zal zijn, maar gelukkig heb je deze kaart nog.”
 • “Ik hoop dat ze bij het andere bedrijf jouw humor net zo goed kunnen waarderen als hier. Zo niet, ja dan heb je toch een groot probleem.”
 • “We kunnen hier nu eindelijk eens aan de gang nu die clown naar een ander bedrijf gaat. Bedankt voor jouw dagelijkse grappen en we zullen je gaan missen!”

Hieronder zijn nog meer grappige afscheidsteksten te vinden voor een collega.

Grappige teksten voor een collega

 1. Beste [naam collega], we zullen je missen als een koffiezetapparaat mist op maandagochtend – onmisbaar en onvervangbaar!”
 2. “Afscheid nemen van jou is als proberen afscheid te nemen van maandagochtendkoffie – pijnlijk maar noodzakelijk.”
 3. “Veel succes in je nieuwe avontuur! Moge je collega’s zo leuk zijn als wij, maar dan weer niet té leuk, anders missen ze ons te veel.”
 4. “Afscheid nemen van jou voelt als een deadline – het komt altijd te vroeg.”
 5. “Beste [naam], we hopen dat je nieuwe collega’s net zo goed zijn als wij, maar laten we eerlijk zijn, dat zal waarschijnlijk niet gebeuren.”
 6. “Afscheid nemen van jou is als een papieren vliegtuigje gooien – het doet pijn, maar we hopen dat je ver komt.”
 7. “Het is moeilijk om afscheid te nemen van een collega zoals jij. Wie gaat nu mijn bureau versieren als ik er niet ben?”
 8. “Beste [naam], we zullen je missen zoals een printer inkt mist wanneer je iets belangrijks moet printen – altijd op het verkeerde moment.”
 9. “Afscheid nemen van jou is als een Excel-formule – moeilijk te begrijpen, maar onmogelijk om te negeren.”
 10. “Succes in je nieuwe baan! Moge je koffie daar altijd warm zijn en je computer nooit vastlopen.”
 11. “Beste [naam], we zullen je missen zoals een toetsenbord een spatie mist – het zal nooit hetzelfde zijn zonder jou!”
 12. “Afscheid nemen van jou is als het einde van een werkdag op vrijdag – we kijken er naar uit, maar het doet toch een beetje pijn.”
 13. “Succes in je nieuwe baan! Moge je deadlines flexibel zijn en je koffie altijd perfect.”
 14. “Afscheid nemen van jou is als proberen een post-it los te trekken zonder de tekst te scheuren – het voelt niet goed, maar we moeten verder.”
 15. “Beste [naam], we zullen je missen zoals een muis een stukje kaas mist – het zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jou!”

Deze grappige teksten en spreuken zijn bedoeld om een lach op het gezicht van je vertrekkende collega te toveren en het afscheid wat luchtiger te maken. Het is een mooie manier om de waardevolle tijd samen op een positieve noot af te sluiten.

Op een grappige manier afscheid nemen hoort natuurlijk bij een leuke collega. Lig jij iedere dag in een deuk met deze collega? Dan zul je hem of haar natuurlijk flink gaan missen. Met een grappige tekst kun je jullie unieke band natuurlijk extra bevestigen en zorgen voor een grappige afscheidskaart.