Pensioen teksten

Zoek jij een goede tekst om op de kaart van een collega te schrijven die met pensioen gaat? Het is nog best lastig om de juiste woorden te vinden voor op zo’n kaart. Gelukkig hoef jij hier niet lang over na te denken, want wij hebben de beste opties voor pensioen teksten voor jou op een rijtje gezet.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Teksten pensioen voor collega die je minder goed kent

Ben je net bij het bedrijf in dienst gekomen en gaat er een collega weg? Of gaat een collega met pensioen waarmee je nauwelijks contact hebt gehad? Het kan dan moeilijk zijn om een goede tekst te bedenken voor op zo’n kaart. Gelukkig hebben wij een aantal pensioen teksten voor je die op iedere kaart passen:

 • “Veel geluk en plezier met je pensioen. We zullen je hier missen.”
 • “Het was leuk om samen gewerkt te hebben. Geniet van je pensioen.”
 • “Bedankt voor de fijne samenwerking!”

Pensioen teksten

Grappige pensioen teksten

Gaat er een collega met pensioen waarmee jij altijd lol hebt gehad? Je zult deze dan niet alleen gaan missen, maar je moet hem of haar natuurlijk ook een waardige afscheidstekst meegeven. Lees gauw verder voor grappige inspiratie voor pensioen teksten:

“Eindelijk wat rust op de werkvloer nu die ouwe weggaat. Bedankt hé maat!”

“Even zonder dollen, ik zal jou en je flauwe grappen enorm gaan missen.”

“Wat zal het saai worden op de werkvloer nu jij er niet meer bent. Bedankt voor de altijd gezellige tijd en geniet nu maar van je welverdiende pensioen.”

Persoonlijke pensioen teksten

Heb jij eigenlijk nooit verteld hoe belangrijk de samenwerking was met de collega? Laat het afscheid dan niet zomaar voorbij gaan en kies voor een persoonlijke tekst op de kaart. Heb je moeite met het vinden van de juiste woorden? Gebruik dan deze teksten ter inspiratie:

 • “In alle eerlijkheid, ik ga je ontzettend missen makker! Wat hebben we een fijne tijd samen gehad. Geniet van je pensioen en we houden contact!”
 • “Jij maakte de werkdagen altijd een stuk leuker, ik zal dat zeker gaan missen. Bedankt voor de goede tijd samen.”
 • “Wat is het toch snel gegaan! Geniet van je pensioen en ontzettend bedankt voor de goede werktijd samen. Jij maakte het verschil!”

Laat een collega niet zomaar vertrekken, zonder dat je hem of haar een goed afscheid hebt gegeven en veel plezier te wensen met zijn of haar pensioen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het schrijven van een goede tekst op de afscheidskaart. Maak gebruik van bovenstaande zinnen als inspiratiebron. Zo kun je altijd een goed persoonlijk woordje schrijven.

Meer mooie teksten over het pensioen

 1. Gefeliciteerd met je welverdiende pensioen, [naam collega]! Je hebt niet alleen geweldig werk verricht, maar ook ons team verrijkt. Geniet van de komende jaren vol avontuur en ontspanning!”
 2. “Aan een gewaardeerde collega: jouw inzet en toewijding hebben ons team gevormd. Het is tijd om te ontspannen en te genieten van je pensioen. Van harte gefeliciteerd!”
 3. “Beste [naam], bedankt voor de jaren van toewijding en vriendschap. Je hebt een onuitwisbare indruk achtergelaten op ons team. Geniet van je pensioen en alle avonturen die komen gaan!”
 4. “Felicitaties met je pensioen, [naam collega]! Je hebt niet alleen bijgedragen aan het succes van ons team, maar ook aan de vreugde die je met je meebracht. Op naar een welverdiende rustperiode!”
 5. “Aan een bijzondere collega: jouw expertise en vriendelijkheid zullen worden gemist, maar we gunnen je deze tijd van rust en ontspanning. Gefeliciteerd met je pensioen!”
 6. “Van collega naar pensionado: geniet van je nieuwe avonturen en de vrijheid van pensioen. Bedankt voor je inzet en inspiratie, [naam]. We zullen je missen!”
 7. “Wat is het geheim van een gelukkig pensioen? Doen waar je van houdt! Gefeliciteerd, [naam collega], met je welverdiende rust en de vrijheid om te doen waar je hart naar uitgaat.”
 8. “Aan een geweldige collega die met pensioen gaat: bedankt voor alle mooie momenten en je waardevolle bijdragen. Moge je pensioen gevuld zijn met vreugde en ontspanning.”
 9. “Gefeliciteerd met je pensioen, [naam]! Je hebt niet alleen je werk goed gedaan, maar ook een positieve sfeer gecreëerd. Geniet van deze nieuwe fase van je leven!”
 10. “Aan een inspirerende collega: jouw nalatenschap in ons team is groot. Bedankt voor alles wat je hebt gedaan. Geniet van je pensioen en de vreugde die het brengt!”
 11. “Beste [naam collega], je hebt niet alleen je werk met toewijding gedaan, maar ook een geweldige sfeer in ons team gebracht. Gefeliciteerd met je pensioen! Geniet van deze nieuwe fase.”
 12. “Gefeliciteerd, [naam]! Je laat niet alleen een lege stoel achter, maar ook vele mooie herinneringen. Bedankt voor je bijdragen en inspiratie. Geniet van je welverdiende pensioen!”
 13. “Aan een gewaardeerde collega: bedankt voor de goede tijden, de lachbuien en je waardevolle bijdragen. Gefeliciteerd met je pensioen, [naam], en moge elk moment gevuld zijn met geluk!”
 14. “Van collega naar pensionado: de tijd is gekomen om te ontspannen en te genieten van de vruchten van je harde werk. Gefeliciteerd met je pensioen, [naam], en moge elk moment bijzonder zijn!”
 15. “Aan een inspirerende collega die met pensioen gaat: bedankt voor de mooie herinneringen en de wijsheid die je met ons hebt gedeeld. Geniet van je welverdiende pensioen en alle avonturen die op je wachten!”

Deze teksten en spreuken zijn bedoeld om je collega het beste te wensen bij het pensioen en om hun inzet en bijdragen te erkennen. Het is een moment om terug te kijken op de carrière en vooruit te kijken naar een periode van welverdiende rust en nieuwe avonturen.