Collega pensioen

Gaat een collega van je binnenkort met pensioen? Dan is het een goed idee om iets speciaals te bedenken om deze collega te bedanken en een goed pensioen te wensen. Je zult deze collega immers flink gaan missen op de werkvloer. Zoek jij een bijzondere manier om deze collega te bedanken? In dit artikel lees je leuke tips en ideeën om het afscheid van de collega extra speciaal te maken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Een kaart met mooie tekst voor een collega die met pensioen gaat

Vind je het moeilijk om jouw collega te vertellen hoeveel hij of zij voor jou en jouw werkdagen heeft betekend? Voorkom dat je deze woorden van waardering niet bekend maakt. Als je het moeilijk vindt om deze woorden uit te spreken, schrijf ze dan op een kaart. Een mooie afscheidskaart met een persoonlijke tekst is een perfect afscheidscadeau. Vertel eventueel een anekdote over jullie werkervaring of kies voor een mooi gedicht.

Collega pensioen

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een tekst op zo’n kaart? Wij hebben een aantal opties op een rijtje gezet:

 • “Bedankt voor de gezellige jaren op kantoor, geniet nu maar flink van je pensioen.”
 • “He ouwe! Jij hebt je pensioen dubbel en dwars verdient. Geniet ervan.”
 • “Wat zal ik je gaan missen op de werkvloer. Bedankt voor de leuke jaren samen.”

Fotoalbum

Wanneer je lang met elkaar hebt gewerkt, is de kans groot dat jullie heel wat gezamenlijke ervaringen hebben. Het is daarom als team een goed idee om een fotoalbum samen te stellen. Hier kun je foto’s in plakken van gezamenlijke werkuitjes, maar ook een pasfoto van iedereen uit het team. Iedereen kan hier een persoonlijk woordje bij schrijven voor een uniek afscheidscadeau voor de collega met pensioen.

Een grote bos bloemen

Laat de laatste werkdag van jouw collega niet zomaar voorbij gaan. Leg met z’n allen wat geld samen en koop een groot boeket voor de collega. Zo fleur je de laatste werkdag op! Een ander leuk idee als afscheidscadeau is een cadeaubon voor een bloemenabonnement. Met deze bon kan jouw collega iedere maand een bos bloemen thuis ontvangen. Zo blijft de collega altijd aan jullie denken.

Wanneer je lang met iemand samenwerkt, is het best even slikken als hij of zij met pensioen gaat. Het is een einde van een tijdperk en dat moet natuurlijk niet zonder blikken of blozen voorbij gaan. Een kaart met een mooi persoonlijk woordje kan net dat beetje extra betekenen. Zorg ook voor een mooi gezamenlijk cadeau met jouw andere collega’s voor een waardig afscheid.

Pensioen teksten

Hier zijn verschillende teksten en spreuken om een collega die met pensioen gaat te feliciteren en waarderen:

 1. “Gefeliciteerd met je welverdiende pensioen, [naam collega]! Je hebt niet alleen geweldig werk verricht, maar ook ons team verrijkt. Geniet van de komende jaren vol avontuur en ontspanning!”
 2. “Aan een gewaardeerde collega: jouw inzet en toewijding hebben ons team gevormd. Het is tijd om te ontspannen en te genieten van je pensioen. Van harte gefeliciteerd!”
 3. “Beste [naam], bedankt voor de jaren van toewijding en vriendschap. Je hebt een onuitwisbare indruk achtergelaten op ons team. Geniet van je pensioen en alle avonturen die komen gaan!”
 4. “Felicitaties met je pensioen, [naam collega]! Je hebt niet alleen bijgedragen aan het succes van ons team, maar ook aan de vreugde die je met je meebracht. Op naar een welverdiende rustperiode!”
 5. “Aan een bijzondere collega: jouw expertise en vriendelijkheid zullen worden gemist, maar we gunnen je deze tijd van rust en ontspanning. Gefeliciteerd met je pensioen!”
 6. “Na jaren van hard werken en toewijding, is het nu tijd voor jou om te genieten van je pensioen. Bedankt voor je inspiratie, [naam collega], en van harte gefeliciteerd!”
 7. “Gefeliciteerd, [naam], met je pensioen! Je hebt niet alleen een positieve impact gehad op ons team, maar ook op de vele levens die je hebt aangeraakt. Geniet van deze nieuwe fase!”
 8. “Aan een collega die altijd het beste van zichzelf heeft gegeven: bedankt voor je toewijding en bijdragen. Geniet van je pensioen en alle prachtige momenten die nog komen gaan!”
 9. “Na jaren van toewijding en toonaangevend leiderschap is het tijd om het stokje over te dragen aan ontspanning en plezier. Van harte gefeliciteerd met je welverdiende pensioen, [naam]!”
 10. “Aan een inspirerende collega: jouw nalatenschap in ons team is groot. Bedankt voor alles wat je hebt gedaan. Geniet van je pensioen en de vreugde die het brengt!”
 11. “Beste [naam collega], je hebt niet alleen je werk goed gedaan, maar ook een geweldige sfeer gecreëerd. Gefeliciteerd met je pensioen. Geniet van de vrije tijd en nieuwe avonturen!”
 12. “Felicitaties met je pensioen, [naam]! Je hebt met passie en toewijding gewerkt. Nu is het tijd om te ontspannen en te genieten van alles wat het leven te bieden heeft.”
 13. “Aan een uitzonderlijke collega: bedankt voor de goede tijden, de lachbuien en je waardevolle bijdragen. Gefeliciteerd met je pensioen, [naam], en moge elk moment gevuld zijn met geluk!”
 14. “Gefeliciteerd met je pensioen, [naam collega]! Je hebt niet alleen je werk met toewijding gedaan, maar ook een blijvende indruk achtergelaten. Geniet van deze nieuwe fase van je leven!”
 15. “Aan een collega die het verdienen: van harte gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen onze werkplek verrijkt, maar ook onze harten. Geniet van de volgende fase van je reis!”

Deze teksten en spreuken zijn bedoeld om waardering uit te spreken en geluk te wensen aan een collega die met pensioen gaat. Het is een periode van reflectie, rust en nieuwe avonturen, en het is belangrijk om deze overgang met vreugde te vieren.