Collega burn-out

Heeft jouw collega een burn-out? Dan is heftig nieuws op de werkvloer. Steun deze collega door een mooie kaart met persoonlijke tekst en help hem/haar door deze moeilijke periode heen. Weet jij niet zo goed wat je op zo’n kaart moet schrijven? Geen probleem! In dit artikel lees je handige tips en inspiratie voor teksten op een kaart voor een collega met een burn-out.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Een algemene tekst voor een collega die een burn-out heeft.

Weet jij niet zo goed wat je moet schrijven en kende jij deze collega ook niet heel goed? Dan is het moeilijk om een juiste tekst te bedenken. Gelukkig zijn er altijd standaard teksten die in iedere situatie en bij elk persoon passen. Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende zinnen:

 • “Sterkte in deze moeilijke periode. Ik denk aan je.”
 • “Van harte beterschap en ik hoop dat het snel beter mag gaan.”
 • “Ik hoop dat je hier sterker uit mag komen.”
 • “Beterschap en neem de tijd om tot rust te komen.”

Collega burn-out

Een persoonlijk woordje

Het kan soms moeilijk zijn om de juiste tekst te schrijven omdat je het liefst een persoonlijk woordje opschrijft. Het is extra belangrijk voor de collega met een burn-out om te weten dat je aan hem of haar denkt. Een persoonlijk woordje kan daarom extra opbeurend zijn. Wil je weten hoe je en persoonlijk woord kunt schrijven? Wij hebben een aantal voorbeelden voor je:

“Wat een heftig nieuws! Ik zag het echt niet aankomen. Ik hoop dat je voldoende rust kan vinden en dat je er snel bovenop mag komen.”

“Ik gun niemand een burn-out, maar de echt allerlaatste persoon die ik het zou gunnen, ben jij wel. Bah wat balen! Ik hoop dat het snel beter mag gaan.”

“Na de regen, komt altijd weer de zonneschijn. Ik hoop dat deze stortbui snel over is en dat je binnenkort de zonnestralen weer kunt voelen.”

Een mooie quote

Wanneer je zelf niet goed weet hoe je iemand kunt steunen tijdens deze lastige periode, is het soms slim om je inspiratie ergens anders te zoeken. Er zijn veel bekende schrijvers, populaire liedschrijvers, dichters en andere mensen die goed zijn met woorden. Soms kan een mooie quote de beste tekst zijn die je op een kaart kunt schrijven.

Het kan best dichtbij komen, wanneer een collega te kampen krijgt met een burn-out. Het is een moeilijke situatie en soms emotioneel lastig om hier goed op te reageren. Maak daarom gebruik van de bovenstaande teksten om te gebruiken op een persoonlijke kaart. Zo kun je jouw collega een hart onder de riem steken en helpen tijdens dit moeilijke proces.

Hieronder zijn meer teksten en spreuken te vinden om je collega sterkte / beterschap te wensen

Teksten collega die een burn-out heeft (Beterschap & Sterkte)

Het is belangrijk om collega’s die met een burn-out te maken hebben, steun en bemoediging te bieden. Hier zijn verschillende teksten en spreuken om beterschap en sterkte te wensen aan een collega die momenteel een burn-out doormaakt:

 1. “Lieve [naam collega], neem de tijd die je nodig hebt om te herstellen. We missen je op het werk, maar je welzijn gaat boven alles. Beterschap en sterkte!”
 2. “Aan een bijzondere collega: rust uit, herstel en kom sterker terug dan ooit tevoren. We wensen je beterschap en alle kracht om deze uitdaging te overwinnen.”
 3. “Sterkte, [naam collega], tijdens deze moeilijke periode. Neem de rust die je verdient en weet dat we hier zijn om je te steunen. Beterschap!”
 4. “Beste [naam], een burn-out is een zware last, maar weet dat je niet alleen bent. Neem de tijd voor jezelf, herstel goed, en we kijken uit naar je terugkeer. Beterschap!”
 5. “Lieve [naam collega], je gezondheid gaat boven alles. Neem de tijd om te herstellen en weet dat we hier zijn om je te steunen. Beterschap en veel sterkte!”
 6. “Aan een dappere collega die even een stapje terugneemt: neem de tijd die je nodig hebt, luister naar jezelf en herstel goed. Sterkte en beterschap!”
 7. “In deze uitdagende tijd sturen we je positieve energie en de hoop op een spoedig herstel. Beterschap, [naam], en we kijken ernaar uit om je weer gezond en gelukkig te zien.”
 8. “Aan een geweldige collega: neem de tijd om te herstellen en je energie terug te vinden. Je bent sterker dan je denkt. Beterschap en veel kracht gewenst!”
 9. “Beste [naam], je gezondheid gaat boven alles. Neem de rust die je nodig hebt, laad op en weet dat we hier zijn om je te steunen. Beterschap en veel sterkte!”
 10. “Aan een waardevolle collega die momenteel rust nodig heeft: je bent niet alleen. Neem de tijd om te herstellen en we wensen je beterschap en veel kracht toe.”
 11. “Lieve [naam], je toewijding aan je werk is bewonderenswaardig, maar je gezondheid komt op de eerste plaats. Rust goed uit en kom terug wanneer je er klaar voor bent. Beterschap!”
 12. “Aan een collega die even afstand neemt voor zelfzorg: we missen je, maar we weten dat je dit nodig hebt. Beterschap en de kracht om sterker terug te komen!”
 13. “Beterschap, [naam collega]. Neem de tijd om te genezen, weet dat we aan je denken en dat je volledige steun hebt van het hele team. Rust goed uit!”
 14. “Aan een gewaardeerde collega: je gezondheid is onze prioriteit. Neem de tijd die je nodig hebt, herstel goed en kom terug wanneer je er klaar voor bent. Beterschap en veel sterkte!”
 15. “Lieve [naam], jouw welzijn gaat boven alles. Neem de tijd om te herstellen, omring jezelf met liefde en steun, en we hopen je snel weer gezond en gelukkig te zien. Beterschap!”

Deze teksten en spreuken zijn bedoeld om steun en bemoediging te bieden aan een collega die te maken heeft met een burn-out. Het is belangrijk om begrip, compassie en positieve energie te delen in deze uitdagende periode.