Collega teksten

Per dag breng je vele uren op het werk door samen met de teamgenoten. Tijdens drukke periodes ziet het personeel elkaar bijna vaker dan hun familieleden. Door de intensieve samenwerking maken de medewerkers in de loop van de jaren veel mee. Een collega raakt vaak snel op de hoogte van een grote gebeurtenis in het leven. Op z’n tijd spreek je graag de waardering naar hem of haar uit over de fijne omgang. Hij of zij stelt het zeker op prijs als je met een attentie binnen komt lopen. Met de juiste woorden bereikt de boodschap de vriendelijke kompaan nog meer.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Smullen van taart

In vele steden of dorpen vindt je een bakker van hoge kwaliteit op de hoek. Een simpel succes geeft al aanleiding om een bestelling te plaatsen. De collega voelt zich nog meer verwend door een persoonlijke tekst op het gebak. Met subtiele bewegingen spuit de vakman letters op een sierlijke manier neer. Je scoort met de traktatie als de collega een jubileum viert of terugkeert na ziekte. Een taart met ‘fijn dat je er weer bent’ schiet vervolgens letterlijk in het goede keelgat.

Een aardigheid hoeft helemaal geen grote toestanden met zich mee te brengen. Het gaat om het gebaar dat je aan de andere medewerker denkt.

Collega teksten

Smakelijk drinken

Op vele kantoren halen de teamgenoten vaak een kop koffie of thee voor elkaar. Op het eerste gezicht pakken ze een mok uit de keuken van het bedrijf. Het zou een plezier zijn om met een eigen ontwerp rond te lopen. Ook op dit cadeau druk je makkelijk een tekst af die van toepassing is op de collega.

Tijdens de wandeling naar de koffieautomaat denkt de medewerker steeds terug aan de handreiking. De woorden wisselen al snel van een aanmoedigend bericht tot een geschikte grap. De ontvanger maakt zeker nog lang gebruik van de mok met tekst.

Naam staat bovenaan

Meer andere opties hebben een langere houdbaarheidsdatum dan een taart. De winkels verkopen allerlei artikelen met de afdruk van een voornaam. Na een zoektocht komt een product voor de collega in beeld. De ene naam laat zich eerder opsporen dan de volgende benoeming, maar vroeger of later lukt het. In een tas bergt de medewerker met het grootste gemak persoonlijke eigendommen op.

Een voordeel van het cadeau is dat het personeelslid de creatie minder snel kwijt raakt. De eigen naam geeft herkenning als het bijvoorbeeld terugkeert op een kaars of een pen. De collega voelt zich direct aangesproken door het lieve geschenk.

Enkele collega teksten, bijvoorbeeld voor een afscheid, jubileum, verjaardag of om te bedanken:

 • We kunnen je niet missen maar we gaan het toch proberen.
 • Helaas moeten we afscheid van je nemen, bedankt voor alle inspanning.
 • Het was een geweldige tijd om samen te werken met je.
 • Een vaste kracht gaat ons helaas verlaten, je was een ontzettend sterk teamlid.
 • Nu ben je … in dienst, van harte gefeliciteerd.
 • Je bent nu al zo lang bij ons, namelijk … jaar.
 • Bedankt voor de afgelopen tijd, het was hectisch maar het is je toch gelukt.
 • Bedankt voor alle jaren.
 • Van harte gefeliciteerd met je verjaardag,
 • Prutteldeput, je gaat nu met de vut.
 • Vandaag vier je je verjaardag, maak er een fantastische dag van. Ennn morgen weer aan het werk.

Meer humoristische teksten voor een collega

Hier zijn verschillende humoristische teksten en spreuken over collega’s om een glimlach op ieders gezicht te toveren:

 1. “Collega’s zijn als sterren. Je ziet ze misschien niet altijd, maar je weet dat ze er altijd zijn… zelfs op maandagochtend.”
 2. “Het geheim van een goed team? Goede koffie en collega’s die weten wanneer ze moeten stoppen met zingen in de pauzeruimte.”
 3. “Een vergadering zonder koffie is als een dag zonder lachen. En laten we eerlijk zijn, wie kan er lachen zonder koffie?”
 4. “Collega’s zijn net pinguïns. Ze kunnen er misschien wat onhandig uitzien, maar ze werken fantastisch samen.”
 5. “Waarom heeft een collega altijd gelijk? Omdat je anders zelf de koffiemachine moet repareren.”
 6. “Collega’s zijn als wifi. Het signaal kan af en toe wegvallen, maar over het algemeen kunnen we niet zonder.”
 7. “Wat is de beste manier om een collega te laten stoppen met praten? Zeggen: ‘Wacht, ik denk dat ik de koffie hoor pruttelen.'”
 8. “Wist je dat collega’s ook superhelden kunnen zijn? Ze hebben het vermogen om een berg werk te verzetten met een enkele muisklik.”
 9. “Een goede collega herken je aan de hoeveelheid post-its op hun bureau. Hoe meer post-its, hoe chaotischer het brein.”
 10. “Waarom zijn collega’s als kamerplanten? Ze hebben wat aandacht nodig, maar geef ze te veel water en ze gaan dood.”
 11. “Collega’s zijn net emoji’s. Soms begrijp je ze niet helemaal, maar ze maken elke boodschap net wat levendiger.”
 12. “Een collega vroeg me waar ik mezelf over vijf jaar zie. Ik antwoordde: ‘Hopelijk met pensioen, op een tropisch eiland, zonder vergaderingen.'”
 13. “Waarom geven programmeurs altijd de schuld aan hun toetsenbord? Omdat ze altijd ruzie hebben.”
 14. “Een kantoor zonder humor is als koffie zonder cafeïne. Het lijkt hetzelfde, maar het ontbreekt aan de essentie.”
 15. “Waarom zitten collega’s altijd zo vaak in vergaderingen? Omdat het beter is dan werken.”

Hopelijk zorgen deze humoristische teksten voor een lach op het gezicht van jou en je collega’s! Onthoud dat een goede dosis humor het werkplezier kan vergroten.