Collega teksten

Per dag breng je vele uren op het werk door samen met de teamgenoten. Tijdens drukke periodes ziet het personeel elkaar bijna vaker dan hun familieleden. Door de intensieve samenwerking maken de medewerkers in de loop van de jaren veel mee. Een collega raakt vaak snel op de hoogte van een grote gebeurtenis in het leven. Op z’n tijd spreek je graag de waardering naar hem of haar uit over de fijne omgang. Hij of zij stelt het zeker op prijs als je met een attentie binnen komt lopen. Met de juiste woorden bereikt de boodschap de vriendelijke kompaan nog meer.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Smullen van taart

In vele steden of dorpen vindt je een bakker van hoge kwaliteit op de hoek. Een simpel succes geeft al aanleiding om een bestelling te plaatsen. De collega voelt zich nog meer verwend door een persoonlijke tekst op het gebak. Met subtiele bewegingen spuit de vakman letters op een sierlijke manier neer. Je scoort met de traktatie als de collega een jubileum viert of terugkeert na ziekte. Een taart met ‘fijn dat je er weer bent’ schiet vervolgens letterlijk in het goede keelgat.

Een aardigheid hoeft helemaal geen grote toestanden met zich mee te brengen. Het gaat om het gebaar dat je aan de andere medewerker denkt.

Collega teksten

Smakelijk drinken

Op vele kantoren halen de teamgenoten vaak een kop koffie of thee voor elkaar. Op het eerste gezicht pakken ze een mok uit de keuken van het bedrijf. Het zou een plezier zijn om met een eigen ontwerp rond te lopen. Ook op dit cadeau druk je makkelijk een tekst af die van toepassing is op de collega.

Tijdens de wandeling naar de koffieautomaat denkt de medewerker steeds terug aan de handreiking. De woorden wisselen al snel van een aanmoedigend bericht tot een geschikte grap. De ontvanger maakt zeker nog lang gebruik van de mok met tekst.

Naam staat bovenaan

Meer andere opties hebben een langere houdbaarheidsdatum dan een taart. De winkels verkopen allerlei artikelen met de afdruk van een voornaam. Na een zoektocht komt een product voor de collega in beeld. De ene naam laat zich eerder opsporen dan de volgende benoeming, maar vroeger of later lukt het. In een tas bergt de medewerker met het grootste gemak persoonlijke eigendommen op.

Een voordeel van het cadeau is dat het personeelslid de creatie minder snel kwijt raakt. De eigen naam geeft herkenning als het bijvoorbeeld terugkeert op een kaars of een pen. De collega voelt zich direct aangesproken door het lieve geschenk.

Enkele collega teksten, bijvoorbeeld voor een afscheid, jubileum, verjaardag of om te bedanken:

 • We kunnen je niet missen maar we gaan het toch proberen.
 • Helaas moeten we afscheid van je nemen, bedankt voor alle inspanning.
 • Het was een geweldige tijd om samen te werken met je.
 • Een vaste kracht gaat ons helaas verlaten, je was een ontzettend sterk teamlid.
 • Nu ben je … in dienst, van harte gefeliciteerd.
 • Je bent nu al zo lang bij ons, namelijk … jaar.
 • Bedankt voor de afgelopen tijd, het was hectisch maar het is je toch gelukt.
 • Bedankt voor alle jaren.
 • Van harte gefeliciteerd met je verjaardag,
 • Prutteldeput, je gaat nu met de vut.
 • Vandaag vier je je verjaardag, maak er een fantastische dag van. Ennn morgen weer aan het werk.