Afscheid collega gedicht

Een beetje origineel uit de hoek komen tijdens een afscheidsfeest van een collega is best moeilijk. Natuurlijk stel je een mooi plakboek samen met foto’s, anekdotes en andere herinneringen. Verder zijn er mooie cadeaus. Maar een passend gedicht is een stuk moeilijker om te maken en voor te dragen. Waar moet je op letten, en waar krijg je inspiratie van? Hieronder meer over afscheid collega gedichten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Afscheid collega gedichten

 • Haal je inspiratie uit deze dingen

Als de afzwaaiende collega een dag vrij heeft in aanloop naar het afscheidsfeest, is het voor jou en je collega’s de uitgelezen mogelijkheid om de lunchpauze nuttig te besteden: bespreek zijn goeie punten, zijn eigenaardigheden en onhebbelijkheden en schrijf dit in telegramstijl op. Brainstorm over voorvallen in het verleden (loop de e-mail erop na) en noem pakkende termen. Wijs iemand aan die goed is in gedichten schrijven, dan kan deze aan de slag met de volgende punten.

Afscheid collega gedicht

Het ritme, een onderschat onderdeel van een gedicht

Het ritme is belangrijk voor een goedlopend en prettig in het gehoor liggend gedicht. De zinnen moeten ongeveer even lang zijn, dus niet:

 • “Kees gaat weg,
  nu zijn op de boerderij in Frankrijk waar hij gaat wonen alle kippen van de leg”
  Maar:
  “Kees gaat ons helaas verlaten,
  ons rooster vertoont nu al gaten,
  Kees, waarom ga je nu toch weg,
  Alle klanten nu zijn straks van de leg”

Het is maar een (zwak) voorbeeld, maar qua ritme klopt het. Dit houdt, net als bij Sinterklaasgedichten, de aandacht van begin tot eind vast. Let ook op dat het verhaal een duidelijke kop en staart heeft. Onderstreep waar de klemtoon moet komen te liggen tijdens het voordragen.

Hou het leuk

Sinds de serie The Roast populair is, heeft dit verschijnsel ook menig afscheidsfeestje bereikt en wordt menig vertrekkend werknemer tot aan de veters afgefikt. Peil, voordat je zoiets gaat doen in het gedicht, goed het gevoel voor humor van het lijdend voorwerp: kan hij of zij een beetje incasseren? Veel mag natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat het gezellig blijft. Succes met je gedicht voor het afscheid van een collega!

Hieronder zijn enkele teksten en gedichten te vinden voor het afscheid nemen van een collega.

Afscheid gedichten:

 1. kst 1: Afscheid met Dankbaarheid “Beste [naam collega], terwijl je nieuwe deuren opent en verder gaat op je professionele reis, willen we je bedanken voor de waardevolle bijdragen en herinneringen die je met ons hebt gedeeld. Jouw aanwezigheid zal gemist worden, maar we wensen je alle succes in je toekomstige avonturen.”
 2. Tekst 2: Een Nieuw Hoofdstuk “Afscheid nemen is niet het einde; het is het begin van een nieuw hoofdstuk. Terwijl je vertrekt, laat je een leegte achter die niet gemakkelijk gevuld kan worden. Maar we koesteren de tijd die we samen hebben doorgebracht en kijken uit naar het succes dat je in de toekomst zult behalen.”
 3. Tekst 3: Op Weg naar Nieuwe Horizonten “Collega, terwijl je op weg gaat naar nieuwe horizonten, willen we je bedanken voor je toewijding en teamwork. Je vertrekt met onze beste wensen en een rugzak vol herinneringen. Moge je nieuwe paden ontdekken en successen behalen.”
 4. Gedicht 1: De Laatste Handdruk “Een laatste handdruk, een blik, een lach, Het is tijd voor jou om verder te gaan op je eigen pad. Herinneringen blijven als een warme gloed, Terwijl je de deur sluit en naar nieuwe kansen streeft.”
 5. Gedicht 2: Vaarwel, Maar Niet Echt Weg “Vaarwel zeggen doet pijn, het is waar, Maar we weten dat je altijd in ons hart zult zijn. Je vertrekt fysiek, maar je geest blijft hier, In elke lach, elk project, in alles wat we delen.”
 6. Tekst 4: Een Nieuwe Reis Begint “Als een blad dat van de boom valt, Begin je aan een nieuwe reis, jong en kalm. Maar weet dat hier, in dit kleine stukje grond, Je altijd een thuis en vrienden hebt gevonden.”
 7. Gedicht 3: De Tijd Van Vaarwel “De tijd van vaarwel is hier, helaas, Maar onthoud, we delen dezelfde tijd en ruimte. Terwijl je verder gaat, opent een nieuw verhaal, Onthoud altijd: je bent niet echt ver weg.”
 8. Tekst 5: Tot We Elkaar Weer Ontmoeten “Afscheid nemen doet pijn, maar het is geen einde, Het is een ’tot ziens’, een nieuwe trend. Tot we elkaar weer ontmoeten, in dit leven of het volgende, Bewaren we jou in ons hart, met liefde ongekend.”
 9. Gedicht 4: Vaarwel, Maar Niet Vergeten “Vaarwel zeggen, een bitterzoet lied, Maar we vergeten niet, jouw aanwezigheid is niet weggegleden. Als een zonsondergang die de dag afsluit, Blijft jouw invloed, als een belofte, voor altijd.”
 10. Tekst 6: Dank voor Alles “Met dankbaarheid in ons hart nemen we afscheid, Voor de momenten gedeeld, de doelen bereikt. Jouw bijdragen waren als zonneschijn op een dag, Vaarwel, collega, ga met trots je nieuwe weg.”

Deze teksten en gedichten bieden verschillende manieren om afscheid te nemen van een collega, met dankbaarheid, goede wensen en de erkenning van de waarde die ze aan het team hebben toegevoegd.

Meer: