Afscheid collega tekst

Gaat een collega de werkvloer verlaten? Gaat de collega eindelijk met pensioen of heeft de collega een nieuwe werkplek gevonden? Wanneer je lang met iemand samenwerkt, kan het toch als een groot gemis voelen, wanneer een collega vertrekt. Daarom is het belangrijk om goed afscheid te nemen. Een goede manier is om een persoonlijke kaart te sturen. Zoek je nog voor een goede tekst op deze kaart? In dit artikel helpen wij met het formuleren van de beste afscheidsteksten voor een collega en kun je gebruik maken van voorbeeldzinnen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Een algemene tekst voor een scheid van een collega

Ben jij niet lang werkzaam geweest of heb je deze collega niet zo goed gekend? Ook dan is een persoonlijke afscheidstekst belangrijk. Het kan dan wel lastig zijn om de juiste woorden te bedenken. Gelukkig zijn er afscheidsteksten die op iedere kaart passen. Ter illustratie:

  • “Bedankt voor de fijne tijd samen. Het ga je goed.”
  • “Veel succes bij jouw nieuwe werkgever, we zullen je gaan missen.”
  • “Bedankt voor de goeie jaren en geniet van je welverdiende pensioen.”

Afscheid collega tekst

Een persoonlijk tintje

Heeft de collega veel voor jou betekent? Waren de werkdagen echt anders dankzij zijn/haar aanwezigheid? Zorg er dan voor dat de collega weet hoe erg je hem/haar hebt gewaardeerd. Vind je het moeilijk om je open te stellen en de juiste zin te bedenken voor op de kaart? Doe dan je voordeel met de volgende voorbeeldzinnen voor een persoonlijke tekst:

 

“Wat zal ik je gaan missen. Jij zorgde ervoor dat de werkdagen nooit saai waren en dat ga ik zeker missen.”

 

“Bedrijf B heeft zeker een goeie aan jou. Ik ben jaloers op jouw nieuwe collega’s!”

 

“Ik heb ontzettend veel plezier gehad aan onze samenwerking. Ik wens je al het goeds toe en ga onze tijd samen zeker missen.”

 

“Je bent niet alleen mijn favoriete collega, maar ook echt een vriend geworden. Ik wens je succes bij jouw nieuwe werkgever en hoop dat we contact blijven houden.”

 

“Wat hebben we een goede tijd samen gehad! Ik ben dankbaar dat ik je heb leren kennen en hoop dat we elkaar nog vaak zullen tegenkomen.”

 

Afscheid nemen van een goede collega is altijd lastig. Wanneer je de hele week met elkaar optrekt, kun je elkaar soms beter kennen dan jouw eigen vrienden. Het is daarom belangrijk om ook tijdens het afscheid te laten merken hoeveel je voor elkaar hebt kunnen betekenen.

Hoe mooi is het als je alsnog een goede vriendschap overhoud aan deze tijd samen? Maak gebruik van de voorbeeldzinnen en geniet zo altijd van een mooie tekst op de afscheidskaart.