Afscheid collega tekst

Gaat een collega de werkvloer verlaten? Gaat de collega eindelijk met pensioen of heeft de collega een nieuwe werkplek gevonden? Wanneer je lang met iemand samenwerkt, kan het toch als een groot gemis voelen, wanneer een collega vertrekt. Daarom is het belangrijk om goed afscheid te nemen. Een goede manier is om een persoonlijke kaart te sturen. Zoek je nog voor een goede tekst op deze kaart? In dit artikel helpen wij met het formuleren van de beste afscheidsteksten voor een collega en kun je gebruik maken van voorbeeldzinnen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Alle teksten
Afscheid kaarten en meer
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk HIER de AFSCHEID KAARTEN >>

Een algemene tekst voor een scheid van een collega

Ben jij niet lang werkzaam geweest of heb je deze collega niet zo goed gekend? Ook dan is een persoonlijke afscheidstekst belangrijk. Het kan dan wel lastig zijn om de juiste woorden te bedenken. Gelukkig zijn er afscheidsteksten die op iedere kaart passen. Ter illustratie:

 • “Bedankt voor de fijne tijd samen. Het ga je goed.”
 • “Veel succes bij jouw nieuwe werkgever, we zullen je gaan missen.”
 • “Bedankt voor de goeie jaren en geniet van je welverdiende pensioen.”

Afscheid collega tekst

Een persoonlijk tintje

Heeft de collega veel voor jou betekent? Waren de werkdagen echt anders dankzij zijn/haar aanwezigheid? Zorg er dan voor dat de collega weet hoe erg je hem/haar hebt gewaardeerd. Vind je het moeilijk om je open te stellen en de juiste zin te bedenken voor op de kaart? Doe dan je voordeel met de volgende voorbeeldzinnen voor op een tegeltje of kaartje voor een persoonlijke tekst:

“Wat zal ik je gaan missen. Jij zorgde ervoor dat de werkdagen nooit saai waren en dat ga ik zeker missen.”

“Bedrijf B heeft zeker een goeie aan jou. Ik ben jaloers op jouw nieuwe collega’s!”

“Ik heb ontzettend veel plezier gehad aan onze samenwerking. Ik wens je al het goeds toe en ga onze tijd samen zeker missen.”

“Je bent niet alleen mijn favoriete collega, maar ook echt een vriend geworden. Ik wens je succes bij jouw nieuwe werkgever en hoop dat we contact blijven houden.”

“Wat hebben we een goede tijd samen gehad! Ik ben dankbaar dat ik je heb leren kennen en hoop dat we elkaar nog vaak zullen tegenkomen.”

Afscheid nemen van een goede collega is altijd lastig. Wanneer je de hele week met elkaar optrekt, kun je elkaar soms beter kennen dan jouw eigen vrienden. Het is daarom belangrijk om ook tijdens het afscheid te laten merken hoeveel je voor elkaar hebt kunnen betekenen.

Hoe mooi is het als je alsnog een goede vriendschap overhoud aan deze tijd samen? Maak gebruik van de voorbeeldzinnen en geniet zo altijd van een mooie tekst op de afscheidskaart.

Meer afscheidsteksten voor een collega

 1. “Afscheid nemen is niet gemakkelijk, maar we koesteren de herinneringen en de waardevolle tijd die we samen hebben doorgebracht. Veel succes in je nieuwe avontuur!”
 2. “Collega, jouw vertrek laat een leegte achter die niet zomaar gevuld kan worden. Bedankt voor je toewijding en bijdragen. Het ga je goed in alles wat je doet!”
 3. “Afscheid is niet het einde; het is het begin van een nieuw hoofdstuk. Terwijl je verder gaat, wensen we je alle succes en geluk op je professionele reis.”
 4. “Beste [naam collega], jouw positieve energie en bijdragen hebben ons team verrijkt. Hoewel we je zullen missen, weten we dat je nieuwe hoogten zult bereiken. Vaarwel en tot ziens!”
 5. “Een collega zoals jij is moeilijk te vervangen. Bedankt voor de samenwerking en de inspiratie. Succes in je nieuwe uitdagingen, we zullen je missen!”
 6. “Afscheid nemen is een bitterzoet moment. Terwijl we je uitzwaaien, kijken we terug op de goede tijden en vooruit naar je toekomstige successen. Het ga je goed!”
 7. “Het is niet ‘vaarwel’, maar ’tot ziens’. Jouw invloed zal blijven resoneren in ons team. Veel succes in alles wat je onderneemt!”
 8. “Collega, jouw vertrek laat een gat achter, maar ook ruimte voor nieuwe kansen en groei. Bedankt voor alles, en moge je toekomst stralend zijn.”
 9. “Afscheid nemen van een gewaardeerde collega is als het sluiten van een hoofdstuk. Bedankt voor je toewijding en inzet. We wensen je een schitterende toekomst toe!”
 10. “Terwijl je nieuwe deuren opent, willen we je bedanken voor de waardevolle bijdragen aan ons team. Succes in je verdere carrière, en hopelijk kruisen onze paden weer!”
 11. “Vaarwel, maar niet vergeten. Je hebt een onuitwisbare indruk achtergelaten op ons team. Het beste in je nieuwe avonturen!”
 12. “Beste [naam collega], jouw professionaliteit en vriendelijkheid hebben ons team verrijkt. Terwijl je verder gaat, laten we je gaan met dankbaarheid en goede wensen voor de toekomst.”
 13. “Afscheid nemen van een collega is als het sluiten van een boek, maar de herinneringen blijven als een waardevol hoofdstuk. Veel succes in het schrijven van nieuwe pagina’s!”
 14. “Collega’s komen en gaan, maar sommigen laten een blijvende indruk achter. Jij bent zo iemand. Bedankt voor je inzet en vriendschap. Het ga je goed!”
 15. “Het is tijd om ‘dag’ te zeggen, maar niet zonder een oprecht ‘dank je wel’. Jouw bijdragen hebben ons team versterkt, en we wensen je het allerbeste in je volgende hoofdstuk.”